Pysäkkiluokka

Pysäkkiluokka

Auroran koululla käynnistyi  lukuvuodeksi 2000-2001  pysäkkiluokkakokeilu. Pysäkkiluokka oli yleisopetusta, ja sitä voitiin kuvata myös määräaikaiseksi ryhmäjaoksi. Se oli joustava pienryhmä, yksi koulumme oppilaille tarkoitettu tukiverkko.

Se oli tarkoitettu oppilaille, joille opiskelu suuressa luokassa on vaikeaa ja jotka pystyvät hyötymään opiskelusta pienessä ryhmässä. Sinne otettiin omassa luokassa oirehtiva oppilas  kohentamaan opiskeli-jataitojaan ja  itseluottamustaan. Koulutoimenjohtaja Atso Vilkkijärvi myönsi siihen tukea 12 vvt. 

Pysäkkiluokka toimi 3 tuntia päivässä, viikossa yhteensä 15 t. Muut tunnit oppilaat olivat omassa luokassaan.

Pysäkkiluokkaa käytiin 2-3 viikon jaksoissa. Kullakin jaksolla oli  oma teemansa. Pysäkillä oleva ryhmä suorittaa samat opinnot kuin oma luokkakin.Viimeisellä viikolla annettiin palautetta ja opettaja seurasi opetusta.Opettajaksi siirtyi Risto Schiray.  Luokanopettajat varasivat vuoron luokalleen.b

Pysäkki sijaitsi päärakennuksen toisessa kerroksessa, kirjastotilassa.

Pysäkki-luokka toimi yhteistyössä opettajien ja OH-ryhmän kanssa. Ryhmässä oli  4-8 oppilasta samalta luokalta kerrallaan.

Pysäkiluokkaoiminnata tiedotettin vanhempia, heiltä pyydettiin suostumus ja heille annettin mahdollisuus antaa palautetta.

Pysäkkiluokka-kokeilusta laati opettaja Risto Schiray raportin uudelle koulutoimenjohtaja Maija Daavittilalle tammikuussa 2001.

 Puolen vuoden kokemus oli, että tallainen  lyhytjakso auttoi ja antoi eväitä pärjätä isossa luokassa Viikossa oli 15 tuntia + yksi  tunti erityisopettajan konsultointiin.

Jaksojen jälkeen oppilaille ja huoltajlle tehtiin kysely. Palautteissa oltiin poikkeuksetta tyytyväisiä kokeiluun ja toivottiin sen jatkuvan. Opettajat kiittelivät palautteessa muun luokan rauhoittumusta jakson aikana.

Myönteisten kokemusten perusteella koulu anoi edelleen 12 vvt  ylimääräistä tukea kokeilun jatkamiseksi. Tukea myönnettiin vielä toiseksi lukuvuodeksi.

..............................

NETTItietojen mukaan. vastaavaa pysäkkiluokkatoimintaa on ollut ainakin muutama vuosi sitten Lempäälässä Kuljun koulussa

https://peda.net/lempaala/esi-ja-perusopetus/peruskoulut/kulju/oppilashuolto/pysäkkitoiminta/pysäkkitoiminta%C2%A0



Kommentit