Koulurauhan julistus

Koulurauhan julistaminen on Mannerheimin Lasten-suojeluliiton idea . Ensimmäisen kerran "virallinen" koulurauha julistettiin  vuonna 1990. 

Koulurauhan julistuksen idea on lähtöisin joulurauhasta. Koulurauhan julistuksella halutaan muistuttaa siitä, että kaikilla koulun  jäsenillä on oikeus turvalliseen oppimisympäristöön ja erityisesti siihen, että ketään ei kiusata, ketään ei syrjitä, ketään ei jätetä yksin vaan kaikista pidetään huolta ja kaikille annetaan mahdollisuus tulla kouluun aamulla ilman pelkoa siitä, mitä päivän aikana tapahtuu. 

Kaikilla, oppilaille ja opettajille annetaan siis työrauha.

AURORASSA koulurauha julistetiin salissa. Julistuksen lukivat 6.-luokan oppilaat.  Ohjelmassa oli yhteislaulua kaveruudesta, itse julistus ja Kiva-toiminnan lyhyt esittely sekä loppulaulu.  

"Aurorassa kaikilla on koulurauha koko koulun lukuvuoden ajan. Aurorassa ei tapella. Aurorassa ei edes leikkitapella. Ketään ei lyödä, ketään ei tönitä, ketään ei haukuta, ketään ei uhkailla. Kaikilla on oikeus käydä koulua rauhassa. Kaikilla on oikeus tehdä parhaansa oppiakseen uusia asioita. Jokaiseen koulurauharikkomukseen puututaan. Jokainen kiusaamistapaus tutkitaan ja kirjataan.  Väkivallasta seuraa aina rangaistus."  


Sen jälkeen asiaa käsiteltiin kaikissa luokissa, ja koulurauhaan sitoutuvat oppilaat allekirjoittivat luokan rauhansopimuksen. 


Kommentit